РОКСАНА : РАЗВОДА МИ Е ФАКТ И В НЕГО НЯМА ЖЕРТВИ

Гласовитата певица постъпва в болница след нервен срив .

Изпълнителката иска да запазят добрия тон помежду си
Поп-фолк певицата Роксана говори откровено за първи път след решението за раздяла и развод с дългогодишния й партньор – Александър. В интервю на Стефани Тонева за в. “Галерия”, изпълнителката споделя причините за разлъка и плановете, които възнамерява да реализира като необвързана жена, но безкрайно щастлива майка.


– Роксана, вашият съпруг Александър отправи молба – “да се върнете”, в социалните мрежи. Верни ли са слуховете за развод?

– Надявам се на приятелски отношения. Това, което искам е въпреки ситуацията да запазим добрия тон помежду си заради прекрасното дете, което създадохме и отглеждаме с толкова много любов. Днес не се страхувам – разделени сме. Криех промените, които настъпиха преди повече от месец. Дълго време го отлагах, премислях… Аз съм първична, изключително емоционална, но когато става дума за мен и децата ми – нещата стоят по различен начин. Ще бъда честна, но не мога да кажа истинската причина за краха на брака ни, това е така, защото съм жена с достойнство и не бих го унижила. Не става дума за трети или пети човек в отношенията ни. Раздялата е следствие на куп моменти, които разклатиха любовта. С Александър не вървим по един и същ път, не мислим еднакво.

– Средата, в която живеете като популярни личности повлия ли?

– За никого не е тайна, че срещнах Александър твърде млад. Той попадна в един нов и непознат свят, различно място, което определено повлия на самочувствието му като мъж и личност. Разбира се, това може да бъде градивно. Аз му подадох ръка и в любовта, и в кариерата си, защото го включих в не един или два проекта, добилипопулярност. Факт е, че се превърна в разпознаваем. Бързата популярност доведе и до налагането на ограничения.

– Какви ограничения?

– Имало е моменти, в които съм потискала мечтите си. Моменти, в които съм отказвала, а душата ми е искала да съм там, да пея и да забавлявам хората. Сблъсъкът на искам, може и трябва беше жесток. Не всичко обаче беше до време. Карали сме се заради кариерата ми. Но за нито ден аз не съм била просто певица. Аз съм артист на сцената, жена в къщата, майка за децата си и съпруга – тези роли никога не са ме плашили, винаги съм давала максимума. Когато осъзнах, че не може да градим като двойка – решението за раздяла дойде. Болезнено е и за двамата, представете си, че той запали огъня, а аз разрових жарта. Имаше кулминационен момент – става дума за генерален проблем помежду ни, проблем, който е от дълги години, проблем, заради който не съм спала много нощи… Но пак казвам – твърде лично е, дори скандално. А аз искам да запазя прекрасните отношения, защото той не винаги е бил добър съпруг, но винаги е бил страхотен баща. Колкото и клиширано да звучи, Александър ме дари за цял живот със сина ми.



– А какво мисли големият ви син – Даниел, за раздялата?

– Подкрепя ме. Той е мъжът до мен, Дидко е изключително разбран и възпитан, никога не е взимал страна във връзките, които съм имала. Радвам се, защото вече върви по свой собствен път – започна да работи с все повече колеги, да прави стойностни песни, дори в момента работи по два мои проекта. Композира с любов, има поглед, усеща вълната, която хората търсят и искат да чуят.

– По-рано споделихте статус във Фейсбук, който подсказа, че живеете в рамка, с правила…

– Няма нужда да се оправдавам, да кажа – премислих и не е така. Да, така е. Не ми харесва налагането на контрол. Отгледана съм от прекрасни хора, баща, който ме обсипва с любов и майка, която изгубих, но ми е дала изключително много! Тези хора нито веднъж не са ми поискали сметка – къде си, кога ще се прибираш или в колко се прибра, защо си изхарчила тези пари или колко изхарчи. Щом те никога не са си позволили да ми зададат подобни въпроси, не смятам, че друг може да го прави, каквито и да са обстоятелствата. Когато кажа не, това означава – не.

– Имаше ли хора, които не ви разбраха, които скочиха…

– Да, това е причината за първи път да говоря за развода си откровено. Личните решения в живота ми не касаят никого. Достатъчно критика съм търпяла за музика, проекти и пр. Да, аз имам огромна любов, с която ме даряват част от феновете, но всяко нещо има и добра, и лоша страна. Като изпълнител съм срещала и втората, но вярвам, че критиката, когато е градивна, може да е полезна. Обидите са си обиди, това ме изкара извън релси. Аз никога не бих си позволила да коментирам нечии живот, без да знам какво се случва в действителност. А и да знам – не е моя работа.



– Прикривате една подробност – били сте в болница заради състояние на нервен срив?

– Не го прикривам, а просто не желая да изглеждам като жертва. В раздялата ми с Александър жертви няма! Да, аз се държа, взимам адекватни и последователни решения, но организмът ми работи… Почувствах се зле, болките в корема бяха силни, благодарение на снаха ми се озовах бързо в лечебното заведение, където ми оказаха помощ. Отново казвам – това е резултат от стрес, напрежение и всичко останало, което беше част от ежедневието ми през последните няколко месеца. Сега съм на лека диета, за да не направя възпаление.

– Къде живеете понастоящем?

– Нито на квартира, нито на хотел! В собствената си къща в Кнежа. През годините съм си позволявала по-висок стандарт на живот, но това е било така, защото съм положила всички усилия – да разполагам. Не умея да се грижа за всичко. Обожавам домашния уют, обожавам и сцената, обичам разходките надалеч… Е, как обаче всичко това да се случи, когато графикът ми е препълнен? Ставам рано, прибирам се късно. Моят приоритет са децата. Всичко е след тях. Затова съм изпитвала необходимост някой да се погрижи за вечерята или дрехите ми. Не го намирам за нередно. Извоювала съм си го сама.



– Разкажете ни за малкият ви син…

– Той е прекрасно дете. Щастлив е при мен, при баща си или когато сме тримата. Вече е на 5 години. Къщата ни е едно прекрасно място, запълнено от обич и детски смях.

– Наскоро представихте най-новия си музикален проект, озаглавен “Очите ти, красивите”, носи ли тайно послание?

-Не. Музиката е красива, дори тъжните балади носят със себе си хубава и запълваща мелодия. Радвам се, че песента провокира положителни коментари. Това единствено може да радва изпълнителите за положените труд и усилия. Скоро ще представя песен, в която ще излея душата си – това е песен, която съм написала за майка си. Изстрадана, изживяна и написана лично от мен. Тя ще докосне публиката. Зад “Очите ти, красивите” не стои послание към човек.

– Предполага се, че скоро ще сте новодомка?

– Живот и здраве, да. Строя голяма къща, която вече е на финални прави. Вече сме готови в покрива и дограмата. Следва правенето на основния интериор във вътрешната част и след това обзавеждането. Ще се постарая визията на къщата да е подчертана от личното ми усещане на красота и стил. Към момента е къща, напролет ще бъде дом.

Интервю на Стефани Тонева за в. „Галерия“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *